Tüplü dalışla ilgilenen herkesin başına illaki bu sıkıntı gelmiştir. Peki baş ağrısından nasıl kurtulabiliriz? Söyleyeceğim noktalara dikkat ettiğiniz taktirde bu sıkıntıyı bir daha yaşamayacağınızı düşünmekteyim. O halde geçelim tavsiyelere :

- Günde kaç litre su içiyorsunuz? Dalış yapmadan evvel gaz yapacak, kafein içeren içecekler tüketiyor musunuz? Ortalama bir insanın günde 2 litre su tüketmesi gerekmekte ve dalıştan evvel gazlı, kafein ve alkol içeren içeceklerden de uzak durunuz.
- İçeceklerden bahsettiğimize göre sıra geldi yediklerinize. Dalışa merakı olan insanların bilmesi gereken en önemli şeylerden biri dalış yapmadan önceki durumunuz. Yağlı bir şey mi yediniz ? O halde bırakın sindirilsin. Çünkü bu sizi olumsuz etkileyebilir. Mideyi olumsuz etkileyen durum başa vurur. Midenizi yormayan şeyler tüketmelisiniz. Bunu zaten yapıyorum diyorsanız hemen diğer maddemize geçelim.
- Bütün dalışçıların ağzında olan bir kural vardır : Yo-yo dalışı yapmamalısın. Su içerisinde bir inip bir çıkmayın. Diğer maddelerde de belirttiğimiz üzere midenize yansıyacak olan bu durum baş ağrısını da tetikleyecektir.
- Ne tarz bir kıyafetle dalış yapacaksın ? Vücudun ısı olarak aşırı reaksiyon göstereceği kıyafetlerden kaçının. Aksi halde kan dolaşımı bu durumdan çabuk tetiklenir. Kıyafetiniz sizi sıkmamalı, içinde rahat hissetmelisiniz. Size küçük gelecek kıyafetlerden kaçının.
- Maskeye fazla yüklenmeyin. Eğer fazla sıkarsanız baş ağrısına davet çıkarabilirsiniz. Maskeler zaten kolay kolay su almaz. Zamanında su tahliyesi yaptığınız taktirde bu sıkıntıyla uğraşmazsınız.
- Tüpün BC'ye bağlanma şekli önemlidir. Tüpü BC'ye yüksek bir yerde bağlar iseniz, regülatör başınıza vurabilir ve bu da baş ağrısına sebep olabilir.
- Dalış sırasında nefes tutmak yapılan popüler hatalardan biridir. Bu refleksif hareketi bir şekilde yenmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde karbondioksit birikimi baş ağrısına sebebiyet verir.