Notos 30 İhsan Oktay Anar

Yayınlama: 13.01.2024
Düzenleme: 22.02.2024 17:21
10
A+
A-

İhsan Oktay Anar

Notos 30 İhsan Oktay Anar; “Notos” dergisi, edebiyat ve kültür üzerine odaklanan bir Türk dergisidir. Genellikle edebiyat, şiir, eleştiri, röportaj, ve çeşitli kültürel konuları kapsar. Türkiye’deki edebiyat ve kültür dünyasındaki güncel gelişmeleri takip etmek, yeni yazar ve sanatçılarla tanışmak, edebiyat dünyasında önemli konulara dair derinlemesine yazılar ve analizler bulmak için tercih edilen bir kaynaktır. Yazarlar, eleştirmenler ve edebiyatçılar tarafından sıklıkla kullanılan bir platform olup, hem klasik hem de çağdaş eserlere yer verir.

İhsan Oktay Anar
İhsan Oktay Anar

“Notos” dergisinin 30. sayısında İhsan Oktay Anar ile yapılan söyleşi ve onun eserleri üzerine yapılan analizler oldukça ilgi çekici. Anar’ın edebiyata ve kültüre dair görüşleri, okuma tavsiyeleri ve kendisi hakkında verdiği bilgiler, edebiyat dünyasına ilgi duyanlar için değerli bir kaynak oluşturuyor. Özellikle, yazma süreci ve en çok beğendiği yazarlar ve eserler hakkındaki yorumları dikkat çekici. Anar’ın Joker karakteriyle kendini özdeşleştirmesi ve şakacı yanının altını çizmesi de oldukça ilginç bir detay. Bu tür derinlemesine içeriklerin yer aldığı dergiler, edebiyat ve kültür alanında önemli bir rol oynuyor ve okuyuculara yeni bakış açıları sunuyor. Bu sayının, İhsan Oktay Anar’ın hayranları ve edebiyatseverler için oldukça değerli olacağı açık.

Dergi 30. Sayısında en sevdiğim yazar olan İhsan Oktay Anar ile güzel bir söyleşi gerçekleştirmiş. Bayıldım.

İhsan Oktay Anar kendi kitaplarından önce okuyucuların Kemal Tahir’i Sait Faik’i Yaşar Kemal’i ve klasikleri okumasını tavsiye eder.

Hikayelerinde gerçeklik yoktur, aranması lüzumsuzdur, hayal ürünüdürler. Anar şimdiki imkanları olsaydı hayatını müziğe vereceğini söyler.

Hiç dikkatimi çekmemişti ama güzel bir konuya değinilmiş, yazar 5 eserinde de kadına yeterince yer vermemiştir. Notos 30 İhsan Oktay Anar için kadınsız yazar denmeye başlanmış ve eleştirilmiş. Notos muhabiri de bir kadın olarak bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirince Anar, hikayelerinde zebra veya guguklu saat de olmadığını söyler.

Ben özellikle bu kadar başarılı bir yazar’a şu niye yok bu niye yok diye sorulmasının bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Gayet güzel de cevap vermiş Anar.

Notos’un 30. sayısında İhsan Oktay Anar ve eserleri hakkında çok güzel analizler mevcut. Bu sayıyı almanızı özellikle tavsiye ederim.

İhsan Oktay Anar kendisine Joker karakterini yakıştırır. Yani şakacıdır. Ressam, Şair, Mühendis veya müzisyen olmak istemem bir Joker’im der.

Amat 4-5 yılda hazırlanılmış. Suskunlar 2 yılda çıkmış. 17. YY denizciliğini öğrenmiş, klasik Türk müziğini öğrenmiş. Yazma işlemi ise 1 yaz sürüyormuş. Temmuz gibi başlayıp Eylül’de bitirirmiş eserlerini.

Anar’ın En beğendiği yazar Tanrı ve En beğendiği eserler kutsal kitaplar. 🙂 Muhteşem cevap!

Evliya Çelebi, Karl Marks, Dostoyevski, Borge’yi severmiş Anar.

Bir çok yorum analiz ve istatistiksel bilginin dahi sunulduğu kitabı okumanızı öneririm.

Tüm soru ve görüşleriniz için buraya tıklayabilirsiniz.

Yer sağlayıcı aior.com

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.